Kubo logo

Treninzi po vašoj meri

Profesionalni sportisti imaju svoje trenere koji im pomažu da postignu svoje ciljeve. Zato je posebno važno kod rekreativaca da treniraju pod nadzorom stručnog lica. Na žalost ni treniranje sa profesionalnim trenerom ne garantuje bezbedno treniranje i rezultate.

Nije svaki individualni trening isti i nije svaki trener isti.

Ovo su stvari na koje bi trebalo da obratite pažnju:

Zašto je dobro imati ličnog trenera?

Zbog stručnosti, pre svega.

Kao i svaku drugu uslugu koju tražite u životu, želite da Vam je pruži stručna osoba. To je posebno važno u slučajevima u koje su direktno uključeni Vaše telo i zdravlje, kao što je proces fizičkog vežbanja. Fizičko vežbanje se poslednjih decenija razvilo u veoma ozbiljnu nauku, te ga ne bi trebalo samostalno sprovoditi ukoliko niste stručnjak iz te oblasti. Uz stručno lice mnogo kvalitetnije, bezbednije i brže ćete ispuniti ciljeve koje zajednički postavite.

Samostalno vežbanje često dovodi do povrede i do izostanka rezultata. Dakle, ako želite precizno napisan program za Vaše potrebe, koji dovodi do brzog, konkretnog i vidljivog rezultata, nemojte oklevati da unajmite ličnog trenera.

Kako odabrati najboljeg ličnog trenera?

Ponovo se vraćamo na stručnost.

Postoji veliki broj fitnes instruktora, gurua, trenera specijalista koji će Vam dati savet ili trening u odnosu na svoje iskustvo, YouTube video ili pročitan časopis. Zbog toga su naši treneri isključivo kadrovi sa završenim Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje. Smatramo da se temeljno znanje koje se stiče kroz 4-5 godina studiranja ne može zameniti znanjem koje dolazi kroz kratke kurseve ili samo kroz praksu vežbanja u teretani. Profesori sporta i fizičkog vaspitanja pored znanja o samom procesu treninga stiču kvalitetno i temeljno znanje iz drugih bliskih oblasti (ishrana, fiziologija, rehabilitacija, psihologija).

Dobar trener koristi dokazano dobre principe u kreiranju programa vežbanja. Trener je prijatna i pozitivna ličnost koja motiviše za trening i bavljenje sobom na ispravan način. Klijenti sa treninga izlaze nasmejani bez obzira na to koliko je trening bio težak i moraju imati željeni rezultat, jer kada to nije slučaj, prethodno pomenute stvari zvuče manje važno.

Ovde možete saznati više o nama i našim trenerima.

Kako treba da funkcionišu lični treninzi?

Prvi korak — testiranje. Utvrditi celokupno stanje organizma primenom različitih metoda i prikupiti informacije o svakodnevnim aktivnostima i navikama u ishrani.

Drugi korak — kreiranje plana i programa treninga i ishrane. Koristeći informacije dobijene testiranjem, kreiramo program u skladu sa stanjem i mogućnostima Vašeg tela. Svaki organizam je jedinstven pa mu tako treba i pristupiti.

Treći korak — retestiranje i podrška. Praćenje rezultata programa i motivisanje klijenata na postizanje isplaniranih ciljeva.

Upravo na ovaj način funkcionišu personalni treninzi u Kubo Trening Centru.

Lični trener koji ne radi testiranje Vas direktno dovodi u opasnost i otvara se velika mogućnost za neprilagođen program. To onda nisu lični treninzi po posebnom programu, već stihijsko vođenje neadekvatnog treninga.

Kako izgleda individualni trening u Kubo
Trening Centru?

Svaki personalni trening u Kubo Trening Centru traje u proseku 60 minuta.

Tok treninga - svaki trening je prilagođen individualnim potrebama klijenta, ali se mogu prepoznati zajedničke tačke svakog treninga.

Zagrevanje - "ulazak" u trening koji podiže fiziološku spremnost tela i priprema mišiće i zglobove na glavni deo treninga.

Trening snage - sačuvati ili dobiti mišiće, a izgubiti masti, osnovni je cilj ove faze treninga. Bez treninga snage ostali delovi treninga imaju manji značaj. Mnoštvo vežbi uz nadzor trenera nikada neće dovesti do monotonije u treningu, povrede ili nedostatka motivacije.

Zašto KUBO TRENING CENTAR?


To su samo neki od razloga zbog kojih nas klijenti preporučuju.